L’Auvergne côté soleil levant

(de Auvergne aan de zijde waar de zon opkomt)

De Auvergne ligt in het midden van Frankrijk en is een uniek gebied met een ongerepte natuur. Voor een vakantie in Frankrijk die in het teken staat van ontspanning, wellness en ontdekkingen, is de Auvergne de ideale bestemming.

De Auvergne is onderverdeeld in 4 departementen, te weten Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy de Dôme. Samen bieden zij een zeer afwisselend landschap met groene bossen, rivieren, glooiende landschappen, meren, vulkanen, en bergen. Onze maison d’hôtes ligt in het departement Puy de Dôme.

De Puy de Dome herbergt twee regionale natuurparken.

puy de dome 2 - 800

In het westen het Park van de Vulkanen van de Auvergne met Les mont Domes of de keten van de Puys. Je ziet hun beroemde silhouet al van verre: meer dan 80 ronde vulkanen en kraters, die tussen 100.000 en 7.000 jaar geleden regelmatig tot uitbarsting kwamen, liggen op één lijn over zo’n 40 km!


In het oosten ligt tussen de Forez en de bergen van de Auvergne het Park Livradois-Forez. Het is een vriendelijk middelgebergte (maximaal 1634 m hoog) met een variatie aan prachtige natuurlandschappen en een enorme rijkdom aan dieren en planten. Om al dit moois te ontdekken zijn er honderden kilometers wandel- en fietsroutes.

Livradois 800

La Paresse en Douce ligt in het natuurpark Livradois Forez maar ook in het glooiende landschap van het


gebied dat men Toscane d’Auvergne noemt. Het is de regio tussen Clermont-Ferrand, Thiers, Ambert en Issoire. Het dankt zijn naam aan twee dames van origine Toscaans: Catherine de Medicis en koningin Margot (gevangene in de Auvergne, in Usson, in de 17e eeuw). Het heuvelachtige gebied, groen, kalm en bosrijk doet inderdaad denken aan het Italiaanse Toscane. Gelegen tussen het Livradois Forez en het Vulkanengebied heeft u veel keuze uit verschillende landschappen en activiteiten.